Få hjælp til at forebygge tandproblemer

Forebyggelse af tandproblemer har første prioritet
Hos Tandlægegruppen Rosenhøj lægger vi stor vægt på forebyggende tandpleje gennem vejledning og rådgivning omkring tandhygiejne, så skader på dine tænder mindskes. Ved at forebygge huller i tænderne og tandkødssygedomme kan du nemlig komme de store tandlægebehandlinger i forkøbet.

Undgå sure drikke!
Specielt drikkevarer som saftevand, juice og sodavand kan forårsage varige tandskader, da de indeholder syre, som medfører at emaljen på tænderne opløses. Tandens facade bliver mat og gul og den mister sit ”glimt i øjet”! Vi anbefaler at erstatte disse syreholdige drikke med vand, mælk, kaffe eller te (uden sukker) og nyd kun sodavand i forbindelse med et måltid, da maden delvis neutraliserer syren.

Hvad kan jeg selv gøre?

  • Børst altid dine tænder inden du går i seng, og når du står op med en fluortandpasta.
  • Sørg for at få dine tænder efterset regelmæssigt, da du ikke selv kan mærke noget inden det er for sent. Prisen for et eftersyn er 67,- kr., hvis du er under 25 år.
  • Undgå at drikke sodavand, juice eller saftevand mellem måltiderne.
  • Træk ikke spisning af slik og drikkeriet af sukkerholdige og sure drikke i langdrag, men få det overstået hurtigt. Ellers arbejder syren og bakterierne hele tiden.
  • Alle former for misbrug giver dårlige tænder – det gælder også tobak.

Forebyg tandproblemer med regelmæssige tjek

Ved regelmæssige kliniske undersøgelser kan du forebygge tandbehandlinger. Ring til os på 36 75 21 99 og bestil en tid hos vores dygtige tandlæge. Du kan også booke en tid online via vores kontaktformular.