Har du brug for akut tandlægebehandling?

Er du kommet til skade med dine tænder modtager vi gerne akutte patienter i vores normale åbningstid. Der er dog en række ting, du selv kan gøre, for at skaden ikke forværres.

Har du knækket en tand eller flækket en fyldning
Undgå koldt og varmt og undgå at tygge med den skadede tand. Du skal forsøge at holde området rent med tandbørste og tandtråd, indtil du kan komme til tandlægen.

Har du voldsom tandpine
Skal du søge tandlæge hurtigst muligt. For at holde tandpinen hen kan du tage smertestillende midler, men undgå overdosering. Voldsom tandpine opstår som regel, fordi bakterier eller en revne er nået ind til nerven i en tand.

Har du kraftige tandsmerter?

Eksempelvis i forbindelse med betændelse omkring en visdomstand, kan smerten dæmpes ved at skylle munden med klorhexidin, som du kan få i håndkøb. Søg derefter tandlæge hurtigst muligt.
Er du ude for en ulykke, hvor dine tænder bliver slået helt eller delvist ud
Skal du om muligt opbevare de udslåede tænder i rent vand eller i munden. Søg straks tandlæge da tanden/tænderne muligvis kan genindsættes.

Hvis du har brug for nødbehandling udenfor vores åbningstider, kan du henvende dig hos Tandlægevagten. Hvis du får voldsom tandpine i løbet af natten, skal du henvende dig hos den almindelige lægevagt eller på skadestuen.

Skriv til os her